Pivo 2019
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sarajevo Beer Festival @ Facebook Instagram
    Početna O nama O pivu Arhiva Fotogalerija Učesnici/sponzori festivala
     
 
 
14. 06. 2013.
 
15. 06. 2013.
 
16. 06. 2013.
 
     
 
Euforija se nastavlja…
 
Sarajevo Beer Festival 2014
 
3 benda dnevno / XXL satori / 30 pivara učesnica / takmičarske igre / prošlogodišnje cijene ulaznica
 
 ‘’Pivo je dokaz da nas Bog voli’’, izjavio je svojedobno Benjamin Franklin. Pivo sadrži sve minerale koji su nam potrebni za preživljavanje, a u srednjem vijeku su i djeca pila pivo kako bi preživjela glad.

Postoji više od 400 vrsta piva, a najviše registriranih marki ima Belgija. Najviše piva po stanovniku popije se u Češkoj, slijede Kina i SAD. Bosna i Hercegovina se ovim najvećim muzičkim festivalom u zemlji priključila sljedbenicama tradicije zitologije (nauke o pivu i proizvodnji piva).

Treći Sarajevo Beer Festival održat će se u periodu od 30. maja do 1. juna na otvorenom dijelu stadiona brzog klizanja Olimpijskog kompleksa Zetra.

Cenosillicaphobia, strah od prazne pivske čaše, neće biti prisutna na ovom Festivalu, s obzirom da će 30 pivara učesnica predstavljati svoje proizvode u novijim i većim šatorima ukupne površine od 4 500m2, uz bogatu ponudu mesne i duhanske industrije.

Dnevni repertoar Festivala počinje u 14 sati, u sklopu kojeg će posjetioci imati priliku učestvovati u brojnim pivopijskim takmičarskim igrama i osvojiti zanimljive nagrade.

Sarajevo Beer Festival okuplja samo najbolje izvođače iz regije, tako da će i ove godine u sklopu obogaćenog muzičkog programa nastupiti prepoznatljivi Cubismo, Let 3, Bombaj štampa (30.5.), Letu Štuke, Bad Copy, TBF (31.5.), Majke i Magnifico (1.6.).

Cijene ulaznica ostaju nepromijenjene -  jednodnevne ulaznice su dostupne po cijeni od 7 KM, trodnevni paketi po cijeni od 15 KM, a svi posjetioci će moći svaki dan ući besplatno do 17h.

Treći Sarajevo Beer Festival će ljubiteljima dobre zabave omogućiti nezaboravan trodnevni provod uz bogatu pivarsku ponudu, prejedanje kobasicama i vrhunski muzički repertoar, a najsretniji će u sklopu takmičarskih igara imati priliku osvojiti i vrijedne nagrade podržane od strane sponzora.''Jedan je život, jednom se živi, zato uživaj na Sarajevo Beer Festivalu i u dobroj pivi!''.
 
Klix Radio Antena Radio Mix Gracija Europlakat BH