Pivo 2019
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sarajevo Beer Festival @ Facebook Instagram
    Početna O nama O pivu Arhiva Fotogalerija Učesnici/sponzori festivala
     
 
 
14. 06. 2013.
 
15. 06. 2013.
 
16. 06. 2013.
 
     
 
Sarajevo Beer Festival 2013
 
Zabavljaj se dok možeš, možeš dok živiš - živiš dok se zabavljaš.
Piti ili ne piti pitanje je sad!? Shaekspereovska mudrost pretočena u kriglu Murphyjevog zakona! Sudeći po mnogima, grčki filozof Empedoklo nije bio u pravu kada je tvrdio da je svijet gradjen od samo četri elementa: vatre, zraka, zemlje i vode, no izumitelj pive, prema legendi Oziris, bog plodnosti, zemlje i vegetacije doista dokazuje da su za najpopularnije piće današnjice zaista dovoljna samo četiri elementa: voda, ječam, hmelj i kvasac.

Drugi po redu Sarajevo Beer Festival, koji je ujedno i oda dobroj zabavi, održat će se u periodu od 14. do 16. juna 2013 godine.Pivska klaustrofobija (strah od zatvorenih prostora; krenuo si u kafanu, al' te je strah da je zatvorena), neće biti prisutna na ovom Festivalu, obzirom da traje puna tri dana i da se odvija na otvorenom ambijentu stadiona brzog klizanja olimpijske dvorane ''Zetra''.

Veći ambijent, pivarska i gastronomska ponuda, te obogaćeni muzički program daju organizatorima razlog da na ovogodišnjem SBF-u očekuju preko deset hiljada posjetilaca, što je skoro duplo više od šest hiljada gostiju koji su prošle godine prisustvovali ovoj jedinstvenoj manifestaciji. Ulaznice će biti dostupne po povoljnim cijenama, u jednodnevnim, dvodnevnim i trodnevnim paketima.

Tokom festivalskih dana, pored večernjeg programa s rock'n'roll bandovima, najavljene su mnogobrojne pivske takmičarske igre. Dobar provod će i ove godine osigurati vrhunski muzički izvođači, a publika će odmah pogoditi o kome se radi iz nastavka teksta: ''Rise Up Your Hands'' i spremi se za ples, znaš da ''Nije sve tako sivo'', pa natoči hladno pivo. ''Sve sam jači'' kad pozitivna atmosfera zrači, Beer Fest je ''Mjesto za mene'' i tu mi dobro krene. Istina je živa da postoji ''Perspektiva'', a ako ti se sviđa zabava ova – baci i ti ''Pet lajkova''.

Pivopijska zabava za pjenu, njenu braću i sve ljubitelje dobrog pića će u svojoj ponudi imati prejedanje kobasicama, kvalitetnu muziku, te hektolitre ovog 'eliksira zivota', koji je često i sama metafora za ovo piće. Budući da se učesnici ovog festivala ubrajaju u sam vrh pivarske industrije, posjetitelji mogu očekivati i vrijedne nagrade podržane od strane sponzora, jer: ''Jedan je život, jednom se živi, zato uživaj na Beer Festivalu i u dobroj pivi!''.

''Ne pij dok voziš!'', već nastavi provod na after partijima koji će biti organizovani u sklopu trodnevnog festivalskog programa.

''Ne pij dok voziš! '' – luduj na partiju, ne u saobraćaju!
 
Klix Radio Antena Radio Mix Gracija Europlakat BH